dijous, 20 de setembre del 2012

Experts en Àsia Central: Amu Daria, Associació per a la Promoció Cultural de la Ruta de la Seda

L’any 2007 va néixer a Barcelona Amu Daria, Associació per a la Promoció Cultural de la Ruta de la Seda, per fomentar l’intercanvi cultural entre Catalunya i els països d’aquesta Ruta i especialment amb Àsia Central.


L'entitat està formada per persones viatgeres o persones nascudes a l’Àsia Central o als països de la Ruta de la Seda, interessades per la història i l’art, apassionades per la fotografia, enamorades dels relats de viatges, de les llegendes i de les tradicions… i sobre tot, persones amb ganes de descobrir, compartir i aprendre dels pobles i cultures de la Ruta de la Seda: Turquia, Pròxim Orient, Caucas, Iran, Afganistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirguizistan, Kazakhstan, Tadjikistan, Pakistan, Xinjiang, Tibet, Mongòlia i Xina.

Les seves activitats es centren en donar a conèixer aquesta realitat mitjançant viatges a l’Àsia Central, conferències i xerrades (com per exemple, sobre la Ruta de la Seda, l’Afganistan, el Kirguizistan, Ladakh, Mongòlia, l’Uzbekistan, el Pakistan, etc.), exposicions d’art o fotografia, espais gastronòmics, celebracions tradicionals (com el Nouruz - la festa de cap d'any persa i centrasiàtica que coincideix amb l'arribada de la primavera-), edició d’un calendari, sessions de cinema, concerts o actuacions musicals, tallers de jocs tradicionals (com el togyzqumalaq), sessions de narracions de contes, venda de productes, activitats d’oci, etc. i a promoure projectes de cooperació internacional i cultural amb aquests països.

Si voleu saber més o participar de les seves activitats us animo a escriure'ls a info@larutadelaseda.cat o a visitar la seva web www.larutadelaseda.cat 

I per cert, quatre dels seus membres va ésser els autors de diferents articles publicats al número 77 de la revista Altaïr dedicat a Àsia Central i  amb el nom de "Camins de Samarcanda" dle que ja us vaig parlar en aquesta entrada. En concret, els articles dedicats a la Vall de Fergana, al Mar d'Aral i al Kirguizistan.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...