divendres, 20 de juliol del 2012

Bahodir B&B, un modest i agradable secret pel viatger independent...

Entre els allotjaments que existeixen a Samarcanda hi ha un que es pot considerar "clàssic" entre el viatger independent (i/o motxiller), el reconegut Bahodir B&B.

L'hostal, senzill (fins i tot, podríem dir justet), sense grans comoditats, té el seu principal atractiu en el seu agradable ambient on destaquen l'hospitalitat del personal que treballa (Bahodir, la seva dona i la resta de la família amb uns mínims coneixements d'anglès i amb un somriure sempre als llavis) i el seu pati interior on els viatgers es troben per conversar durant hores i compartir consells i experiències.

Un cop trobat el lloc, al número 132 del carrer Mulokandov (a deu minuts caminant del Registan, i per tant una cèntrica ubicació en el darrer antic entramat urbà que resta a la ciutat) veurem com un senzill cartell corona la porta d'entrada a una casa tradicional uzbeka. Només creuar-la un petit pati ens dóna la benvinguda; a una banda, una escala porta a les habitacions dels pisos superiors i a l'altra banda, un petit passadís cobert ens porta al pati més gran al voltant del qual hi ha la resta de les habitacions.


En total diuen que hi ha 11 habitacions, una individual i deu dobles - encara que alguna d'elles es prou gran per encabir fins a quatre o més persones-, totes elles una mica atrotinades, amb aigua calenta i freda, banys compartits o privats, aire condicionat o ventilador, uns llits amb llençols vellets i servei de bugaderia.
L'esmorzar està inclòs, arròs amb llet, ous, pa, formatge, embotits i melmelades, a més de cafè o te i iogurt. Es pot fer ús de la cuina on hi ha tots els estris necessaris i el preu de l'estada és força econòmic. També, es pot fer un sopar cassolà molt bo per uns preus immillorables. 

Al pati, hi ha els típics "tapxans", els bancs elevats, o millor dit, taules-bancs tradicionals, on pendre un te o menjar que es troben a les cases particulars i a totes les "txaicanes" (cases de te) de l'Uzbekistan, que acompanyen algunes taules en un ambient fresc, un acollidor refugi de la brutal calor de l'estiu de Samarcanda. En aquest espai sempre hi ha algun membre de la família Bahodir que ens oferirà mil i una tasses de te o cafè, síndria fresca, pastissos, galetes i suc acabat d'esprémer.

I cada nit, com en un ritual, el pati s'omple dels viatgers de totes les edats i de tots els llocs que es pugui imaginar, molts d'ells en llargs viatges per la Ruta de la Seda, que compartiran útils informacions o anècdotes divertides... En resum, un espai senzill i acollidor a Samarcanda, que s'ha convertit en un dels preferits dels viatgers independents en ruta per Uzbekistan. 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...