dijous, 7 de juny del 2012

Camins de Samarcanda

Aquest mes de maig la revista Altaïr ha publicat el seu número 77 dedicat a Àsia Central i que ha titulat amb el suggestiu nom de "Camins de Samarcanda". En aquest exemplar he tingut el plaer de col·laborar amb altres companys i amics de l'associació Amu Daria com la Núria Borràs, en Germán Aguilar i el Victor Molero que hem intentat transmetre la nostra passió cap a aquest països i especialment cap a l'Uzbekistan.

No només per aquest motiu us volia recomanar la revista, sinò també pels seus interessants articles dedicats a descobris-nos les caravanes que travessen les immensitats d'Àsia Central, opulentes i monumentals ciutats, serralades mítiques, com el Tian Shan o el Pamir, amb cims que ultrapassen els set mil metres d'altitud, rius llegendaris com l'Amu Daria, l'Oxus dels relats clàssics... La regió que envolta Samarcanda és un cau d'històries fascinants, l'epicentre d'un intercanvi d'objectes i idees amb milers d'anys d'antiguitat.Tot un plaer pels sentits...

També aprofito per recomanar-vos el número 10 d'aquesta revista dedicat a la Ruta de la Seda (us enllaço el sumari) on podeu trobar un interessant article dedicat a les tres principals ciutats-oasi de l'actual Uzbekistan: Samarcanda, Bukharà i Khivà...

I per acabar una recomanació sobre la que considero la millor guia per viatjar a Samarcanda és la guia d'Uzbekistan de Odyssey Books, publicada en anglès com gran part de totes les guies publicades (no trobarem res en català o castellà més enllà de revistes o espais com aquest en internet).

Per cert, si en alguna ocasió voleu fer una bona cerca sobre allò editats en guies o llibres de viatge recordeu que podeu consultar per internet les principals col·leccions i editorials en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...