dilluns, 19 de novembre del 2012

Samarcanda, cruïlla de cultures: Patrimoni de la Humanitat


Com molts coneixeu existeix un directori dels llocs declarats Patrimoni de la Humanitat al llarg dels cinc continents. El Patrimoni de la Humanitat o Patrimoni Mundial (en anglès, World Heritage) és un pla de protecció dels béns culturals i naturals del món, proposat per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), a través de la "Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Mundial Cultural i Natural", aprovat el 1972. En el seu interès per demostrar el valuosos i insubstituïbles que aquests preuats llegats resulten per a la humanitat, la UNESCO destaca la importància de la seva conservació per tal de ser gaudides per generacions futures.

A Uzbekistan hi ha actualment quatre indrets considerats Patrimoni de la Humanitat, a més d'altres quatre mencions en el Patrimoni Cultural immaterial.  L'any 1990, en temps de la URSS abans de la independència del país, aquest guardó el va rebre la ciutat antiga emmurallada (Ichon Qala) de Khivà. Posteriorment, el casc antic de Bukharà (1993) i el centre històric de Shahrisabz (2000), per rebre l'any 2011 aquest guardó la ciutat de Samarcanda, cruïlla de cultures.



Per tal de conèixer millor les meravelles que amaga Samarcanda, res millor que gaudir d'una de les opcions que ens ofereix el "planisferi", un format que ens permet visitar les imatges dels principals monuments de la ciutat (els tres edificis del Registan, Bibi Khanum, Gur e Amir i Shahr-i-Zindah) en una espectacular perspectiva de 360 graus.

Aquí teniu els diferents enllaços per gaudir d'aquesta experiència única:

- Registan, general des del minaret de la madrassa d'Ulugh Beg
- Registan, madrassa de Ulugh Beg
- Registan, madrassa Tilla Kari
- Gur e Amir (exterior)
- Gur e Amir (interior)
- Shahr-i-Zindah (baix)
- Shahr-i-Zindah (dalt)
- Mesquita de Bibi Khanum


+ info:
World Heritage Site: Uzbekistan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...