dilluns, 4 de març del 2013

El Madrid de Samarcanda


L'any 1403 el rei Enric III de Castella, va enviar una ambaixada presidida pel madrileny Rui González de Clavijo per presentar els seus respectes i contribuir amb nombrosos regals al conqueridor Amir Timur. L'objectiu d'aquest viatge era estrènyer relacions entre la corona castellana i l'emirat tamerlà contra l'enemic comú, l'imperi otomà.

Aquest madrileny va trigar tres anys i mig en finalitzar el viatge, i com va relatar posteriorment, durant els 75 dies que van romandre a Samarcanda va assistir a nombroses festes on van comprovar la grandesa de la cort timúrida, i van conèixer de primera mà alguns dels assumptes de la política asiàtica del moment. A més, explica que van quedar impressionats per l'abundància i varietat de productes que es venien en els basars, així com de les grandioses obres arquitectòniques que s'estaven construint a la ciutat.

En homenatge a aquesta delegació espanyola, Tamerlà va decidir construir en Samarcanda una avinguda amb el nom de Rui González de Clavijo i un barri anomenat 'Madrid', que encara avui conserva el nom, morint poc després que Clavijo emprengués el seu viatge de tornada a casa.

 
Us convido a veure un vídeo del programa "Madrileños por el mundo" dedicat al Madrid de Samarcanda, ara, un petit barri d'aquesta ciutat. + informació:
- El viatge de Rui González de Clavijo
- Amir Timur, el conqueridor d'Àsia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...